ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ | Η συνέντευξη του προπονητή της ομάδας μας στο Themasports

Αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή της ποδοσφαιρικής μας ομάδας στο Themasports.

Για τον προγραμματισμό και τους στόχους που έχουν τεθεί:

«Ο πρώτος στόχος είναι να ανασυνταχθούμε μετά τον υποβιβασμό και να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα με σκοπό την επάνοδο στην β’ κατηγορία εντός διετίας. Αυτό είναι το πλάνο μας. Είμαστε στα τελικά στάδια του προγραμματισμού. Έχουμε προχωρήσει περισσότερο από όσο περίμενα στην αρχή και είμαι ικανοποιημένος. Απέμειναν λίγες κενές θέσεις στο ρόστερ και θα ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας».

Για την παρουσία του στην Ομόνοια Ψευδά και το ταβάνι της ομάδας:

«Ξεκίνησα από μικρή ηλικία στην ομάδα ως ποδοσφαιριστής και στη συνέχεια αγωνίστηκα σε άλλες ομάδες. Επέστρεψα και τα τελευταία χρόνια είμαι στην ομάδα, από τον καιρό που ήμασταν στο αγροτικό κάνοντας τη μία υπέρβαση μετά την άλλη μέχρι τη β’ κατηγορία. Κλήθηκα να αναλάβω δύο φορές ως υπηρεσιακός προπονητής και πλέον ανέλαβα ως πρώτος προπονητής. Η Ομόνοια Ψευδά είναι μια ομάδα που πιστεύω ότι μπορεί να ξεπερνάει το ταβάνι της και να αγωνίζεται στη β΄ κατηγορία με βάση τους οικονομικούς πόρους που διαθέτει. Ο Ψευδάς είναι ένα χωριό 1300 κατοίκων, τα τελευταία 7 χρόνια το συμβούλιο απαρτιζόταν από 15 μέλη φίλων της ομάδας από το χωριό. Την περσινή σεζόν ήταν η μοναδική φορά που έγινε η έξτρα προσπάθεια από τον πρόεδρο για το βήμα παραπάνω όμως δεν έγινε κατορθωτό. Σίγουρα υπό άλλες συνθήκες, με έναν ή περισσότερους επενδυτές θα μπορούσε η ομάδα να κάνει την υπέρβαση για την άνοδο στην α’ κατηγορία».

Για το πλάνο προώθησης νεαρών ποδοσφαιριστών:

«Ήδη προωθήθηκαν οκτώ νεαροί ποδοσφαιριστές. Ήμουν προπονητής στην ομάδα Νέων, έχω εικόνα για τους νεαρούς της ομάδας και ο στόχος μου είναι η προώθηση νεαρών στην πρώτη ομάδα. Στο πλάνο μας είναι η ενσωμάτων νεαρών που θα δημιουργήσουν τον κορμό στα επόμενα χρόνια. Στις μικρές κατηγορίες υπάρχει ταλέντο ενώ έρχονται ποδοσφαιριστές από τις ομάδες U19 των ομάδων της α’ κατηγορίας και ανεβάζουν το επίπεδο. Υπάρχει μέλλον και για αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Παίρνουν περισσότερα λεπτά συμμετοχής και βελτιώνονται για να εξελιχθούν ως ποδοσφαιριστές και να ανελιχθούν σε πιο μεγάλες ομάδες».

Για τον Κύπριο προπονητή και τις προσωπικές του φιλοδοξίες:

«Πιστεύω ότι αδικείται γιατί δεν τους δίνεται πίστωση χρόνου. Πολύ σπάνια να παραμείνει ένας προπονητής περισσότερο από ένα χρόνο. Οι κυπριακές ομάδες θέλουν άμεσα αποτελέσματα. Είναι λάθος η νοοτροπία που επικρατεί στις ομάδες μας στην Κύπρο. Πρέπει να αφήνουν τους προπονητές να δείξουν το έργο τους. Να δημιουργήσουν έναν κορμό και να αναπτύξουν τις ιδέες τους. Ένας προπονητής μπορεί αν χρειαστεί 2 ή 3 χρόνια για να μπορέσει να εξελίξεις το πλάνο του.

Όσο αφορά εμένα προσωπικά, είναι το πρώτο μου βήμα ως πρώτος προπονητής και ξεκινώ από την ομάδα της καρδιάς μου. Γνωρίζω ότι είναι ένα δύσκολο έργο. Το μπάτζετ είναι χαμηλό και τα πλαίσια δουλειάς δεν είναι στα επαγγελματικά πρότυπα ομάδας α’ κατηγορίας. Σίγουρα για μένα είναι ένα καλό ξεκίνημα για να πάρω τις εμπειρίες και να συνεχίσω την προπονητική».

Πως βλέπει τις ομάδες της α’ κατηγορίας ενόψει της νέας σεζόν:

«Η Ομόνοια είναι μια σταθερή ομάδα σε όλα τα επίπεδα καθώς ο προπονητής, η φιλοσοφία και ο κορμός της ομάδας είναι ο ίδιος. Βλέπω επίσης έναν δυνατό Απόλλωνα που πήρε έναν προπονητή που ξέρει τι θέλει και φαίνεται από τις κινήσεις που κάνεις με τις μεταγραφές. Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που έχοντας τον Ντούσαν Κέρκεζ ξέρουμε τι θα δούμε ξανά. Την Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια δεν μπορείς να την αποκλείσεις βλέποντας και την τελευταία διετία και τις προθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση , μετά τις αποχωρήσεις.

Όσο αφορά το ΑΠΟΕΛ είναι ξεκάθαρο ότι πάει για μεγάλο… ποντάρισμα. Ξεκίνησε δυναμικά την μεταγραφική περίοδο ωστόσο αποτελεί μεγάλο αίνιγμα. Χρειάζεται 8-9 ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής για να κάνει πρωταθλητισμό. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα είναι καλύτερο από πέρσι. Για τον Ολυμπιακό είναι μεγάλο στοίχημα η αντικατάσταση ποδοσφαιριστών που αποχωρούν, ενώ η ΑΕΚ δείχνει ότι προχωρεί με προσεγμένες κινήσεις με τον νέο τεχνικό διευθυντή να γνωρίζει πολύ καλά τις συνθήκες του κυπριακού πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα αντίστοιχο με το περσινό όσο αφορά την ανταγωνιστικότητα και θα κριθούν οι θέσεις διάκρισης και υποβιβασμού στα τελευταία στάδια της σεζόν».

Για την προοπτική των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη:

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε πάνω από μία ομάδα στους ομίλους. Συνηθίσαμε να βλέπουμε τουλάχιστον μία κυπριακή ομάδα σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το πιο πιθανό είναι να δούμε περισσότερες ομάδες στο Conference League. Πλέον οι κυπριακές ομάδες έχουν τις παραστάσεις και τις εμπειρίες και μακάρι να αγωνιστούν στους ομίλους όσες περισσότερες ομάδες γίνεται».

Για το EURO:

«Ξεχωρίζω την Ιταλία που δεν περίμενα να είναι τόσο καλή. Η ομαδικότητα είναι κάτι που ξεχωρίζεις από τις ομάδες περισσότερο από τις μονάδες. Το Βέλγιο είναι μια ομάδα που έχει μονάδες όμως βλέπεις από τις φάσεις που βγάζουν στο παιχνίδι ότι είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα και δημιουργεί ευκαιρίες που φαίνεται ότι είναι δουλεμένες στην προπόνηση. Όσο προχωρεί η διοργάνωση θα ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω».

Βρείτε την συνέντευξη εδώ.